skład / składniki
gotowanie krok po kroku
galaretka to ulubiony deser zarówno dorosłych, jak i dzieci. Teraz chcę podać przepis na galaretkę śmietanową zmieszaną z owocami. Zwykle przygotowuję go na święta, na przykład na nowy rok lub urodziny dzieci. Ogólnie rzecz biorąc, nie było jeszcze ani jednej osoby, która nie lubiłaby takiej pyszności. Kupuję w sklepie torebki z galaretką owocową w różnych kolorach i smakach. Na przykład kiwi, pomarańcza,truskawka, cytryna i inne. Jak go ugotować, jest instrukcja. Wystarczy wziąć mniej wody na około pół szklanki. Włóż do lodówki, aby dobrze ostygła. Pokrój go zwykłym nożem w kostkę. Chcesz w jednym pięknym wazonie, chcesz w porcjach. To już pasuje do Twojego gustu. Ale zanim to zrobisz, musisz mieć gotową galaretkę z kwaśnej śmietany. Rozpuść żelatynę w wodzie, gdy pęcznieje, wlej do śmietany, pamiętaj o temperaturze pokojowej, wcześniej ubitej z cukrem. Teraz wypełnij to wielokolorowymi kostkami. delikatnie wymieszaj i umieść na zimno. nasz deser jest gotowy. Na wierzchu możesz ozdobić wiórkami kokosowymi lub po prostu zetrzeć tabliczkę czekolady.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g