skład / składniki
gotowanie krok po kroku
koktajl Hiroszima to koktajl alkoholowy. Dlaczego nazywa się Hiroszima? Ale uważnie przeczytaj przepis kulinarny na jego przygotowanie i to, co powinieneś zrobić, i sam to zrozumiesz.
istotą tego koktajlu jest wlewanie do szklanki (stosu) składników, z których się składa, po kolei tak, aby powstały schludne Warstwy, a nie mieszanka. Pierwsza warstwa koktajlu składa się z Sambuca, wlej ją na dno stosu. Następnie bardzo ostrożnie wlej likier Baileys wzdłuż ściany stosu. Aby to zrobić, możesz również użyć noża z szerokim ostrzem lub łyżki. To będzie druga warstwa koktajlu. Następnie wykonaj tę samą ostrożną procedurę z absyntem. A ostatnim akcentem w przygotowaniu jest grenadyna, dodaj ją, a ona, opadając na dno stosu, pociągnie za sobą likier Baileys, w wyniku czego po wybuchu powstanie coś przypominającego grzyb. Absynt należy zapalić, szybko włożyć rurkę do stosu i szybko wypić taki "zabójczy" napój salwą. Biorąc pod uwagę, jakie są w nim składniki, okazuje się, że to naprawdę Hiroszima!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Likier wiśniowy - 299 kcal/100g
- Likier Baileys - 327 kcal/100g
- Likier - 327 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Absynt - 83 kcal/100g