Koktajl Hiroszima z absyntem i syropem

rozpalmy ogień! Ogień, energia, napęd, pasja!
ZinaidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 24 % 8 g
węglowodany 71 % 24 g
250 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

koktajl Hiroszima to koktajl alkoholowy. Dlaczego nazywa się Hiroszima? Ale uważnie przeczytaj przepis kulinarny na jego przygotowanie i to, co powinieneś zrobić, i sam to zrozumiesz.
istotą tego koktajlu jest wlewanie do szklanki (stosu) składników, z których się składa, po kolei tak, aby powstały schludne Warstwy, a nie mieszanka. Pierwsza warstwa koktajlu składa się z Sambuca, wlej ją na dno stosu. Następnie bardzo ostrożnie wlej likier Baileys wzdłuż ściany stosu. Aby to zrobić, możesz również użyć noża z szerokim ostrzem lub łyżki. To będzie druga warstwa koktajlu. Następnie wykonaj tę samą ostrożną procedurę z absyntem. A ostatnim akcentem w przygotowaniu jest grenadyna, dodaj ją, a ona, opadając na dno stosu, pociągnie za sobą likier Baileys, w wyniku czego po wybuchu powstanie coś przypominającego grzyb. Absynt należy zapalić, szybko włożyć rurkę do stosu i szybko wypić taki "zabójczy" napój salwą. Biorąc pod uwagę, jakie są w nim składniki, okazuje się, że to naprawdę Hiroszima!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Likier wiśniowy - 299   kcal/100g
  • Likier Baileys - 327   kcal/100g
  • Likier - 327   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g
  • Absynt - 83   kcal/100g

Podobne przepisy