skład / składniki
gotowanie krok po kroku
myjemy pomidory i paprykę, a następnie kroimy warzywa na pół i usuwamy nasiona z papryki, a miąższ z pomidorów. Przygotowane warzywa kroimy w paski. Obieramy głowę czerwonej cebuli, kroimy w półpierścienie i parzymy wrzącą wodą, aby usunąć gorycz. Następnie przechodzimy do następnego etapu-koktajlu morskiego, jak ugotować go na patelni, doprowadzając do pożądanego stanu. Stawiamy głęboką patelnię na ogniu, topimy masło i wkładamy tam koktajl morski. Smażyć mieszankę morską, aż ciecz wyparuje. Wyłącz ogień i pozwól koktajlowi morskiemu ostygnąć. Następnie przenosimy zawartość patelni do salaterki, dodając posiekane warzywa i posiekane warzywa. Sól sałatkę, dopraw sokiem z cytryny do smaku, wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec dodaj oliwę z oliwek do sałatki. Sałatka z koktajlem morskim z warzywami jest gotowa, układamy ją zjeżdżalnią na talerzach z liśćmi sałaty. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g