Sałatka koktajl morski z warzywami

wszyscy wiedzą o zaletach owoców morza. Czas nauczyć się je prawidłowo gotować! Obecnie różne sałatki z koktajlem morskim zyskały ogromną popularność. Moja rodzina bardzo lubi jedzenie z owocami morza, zwłaszcza sałatkę z koktajlem morskim z warzywami. Sposób przygotowania koktajlu morskiego zawartego w sałatce znalazłem w modnym magazynie dla kobiet.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 8 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 19 % 3 g
90 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

myjemy pomidory i paprykę, a następnie kroimy warzywa na pół i usuwamy nasiona z papryki, a miąższ z pomidorów. Przygotowane warzywa kroimy w paski. Obieramy głowę czerwonej cebuli, kroimy w półpierścienie i parzymy wrzącą wodą, aby usunąć gorycz. Następnie przechodzimy do następnego etapu-koktajlu morskiego, jak ugotować go na patelni, doprowadzając do pożądanego stanu. Stawiamy głęboką patelnię na ogniu, topimy masło i wkładamy tam koktajl morski. Smażyć mieszankę morską, aż ciecz wyparuje. Wyłącz ogień i pozwól koktajlowi morskiemu ostygnąć. Następnie przenosimy zawartość patelni do salaterki, dodając posiekane warzywa i posiekane warzywa. Sól sałatkę, dopraw sokiem z cytryny do smaku, wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec dodaj oliwę z oliwek do sałatki. Sałatka z koktajlem morskim z warzywami jest gotowa, układamy ją zjeżdżalnią na talerzach z liśćmi sałaty. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Koktajl morski - 95   kcal/100g

Podobne przepisy