skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w przyziemnej prezentacji Mojito to połączenie pięciu składników, a mianowicie rumu, cukru, limonki, wody gazowanej i mięty. Tradycyjnie Mojito jest spożywane poza jedzeniem, po prostu jako napój w klubach, na przyjęciach koktajlowych. W ogóle nie piję alkoholu, ale naprawdę chciałem zrobić jakąś alternatywę dla tradycyjnego Mojito. I znalazłam ją. Teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na zrobienie truskawkowego bezalkoholowego Mojito.
na początek bierzemy truskawki, myjemy je dokładnie pod bieżącą wodą,oczyszczamy z łodyg. Następnie zwiń przygotowane truskawki w brązowym granulowanym cukrze. Następnie dodaj sok z jednej pomarańczy do jagód, świeże liście mięty i ubij całą tę masę w blenderze. Następnie bierzemy szklanki, kładziemy wymaganą ilość lodu na ich dnie i wlewamy do nich naszą masę. Następnie wlej lemoniadę. Wkładamy rurkę do szklanki, dekorujemy truskawkami, liśćmi mięty. To wszystko.
Truskawkowe Mojito
Goto! Możemy podać go do stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Lemoniada - 26 kcal/100g