Pink Marshmallow Crimson
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
aby ugotować malinowe pianki, musisz zaopatrzyć się w około 400-450 gramów świeżych malin. Wystarczy nawet puszka. Zwykle zimą biorę tylko taką. Ale latem zawsze kupuję więcej świeżych-moje pianki są chwalone nawet przez dietetycznych przyjaciół.
maliny należy delikatnie spłukać przed gotowaniem. Ale w żadnym wypadku nie musisz myć go pod bieżącą wodą. Po" kąpieli " przecieram maliny przez sito. Specjalnie do tego dostałem na rynku drobne metalowe sito. Jagody należy dokładnie wytrzeć. Zwykle robię to ręcznie, bez żadnych dodatków.
gdy wszystkie jagody zostaną zmielone przez sito, możesz dodać do nich cukier, aby dobrze wymieszać. Następnie pozwalam cukrowi trochę się stopić-15 minut i rozcieńczam żelatynę w kilku szklankach ciepłej wody. Następnie rozbijam około 15-20 jaj i oddzielam żółtka od białek. Żółtka już mi się nie przydają, ale białka trzeba włożyć do lodówki.
cóż, a potem przejdź do najbardziej nudnej części gotowania pianek. Puree malinowe z cukrem należy gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Najważniejsze jest teraz ciągłe mieszanie startych malin. Malinowe pianki zostaną zepsute, jeśli mieszanina się spali.
gdy maliny zgęstnieją, zdejmuję je z ognia i pozostawiam do ostygnięcia. I natychmiast zaczynam ubijać schłodzone białka. Po kilku minutach należy je wlać do malin i dokładnie wymieszać. I dopiero wtedy, ciągle mieszając, dodaję rozpuszczoną żelatynę. Teraz możesz ubić śmietanę i dodać ją również do mieszanki malin.
to właściwie wszystko. Następnie wlewam pianki do foremek na muffinki i wkładam do lodówki na kilka godzin. Jak dla mnie, domowe malinowe pianki są lepsze niż jakiekolwiek inne.
maliny należy delikatnie spłukać przed gotowaniem. Ale w żadnym wypadku nie musisz myć go pod bieżącą wodą. Po" kąpieli " przecieram maliny przez sito. Specjalnie do tego dostałem na rynku drobne metalowe sito. Jagody należy dokładnie wytrzeć. Zwykle robię to ręcznie, bez żadnych dodatków.
gdy wszystkie jagody zostaną zmielone przez sito, możesz dodać do nich cukier, aby dobrze wymieszać. Następnie pozwalam cukrowi trochę się stopić-15 minut i rozcieńczam żelatynę w kilku szklankach ciepłej wody. Następnie rozbijam około 15-20 jaj i oddzielam żółtka od białek. Żółtka już mi się nie przydają, ale białka trzeba włożyć do lodówki.
cóż, a potem przejdź do najbardziej nudnej części gotowania pianek. Puree malinowe z cukrem należy gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Najważniejsze jest teraz ciągłe mieszanie startych malin. Malinowe pianki zostaną zepsute, jeśli mieszanina się spali.
gdy maliny zgęstnieją, zdejmuję je z ognia i pozostawiam do ostygnięcia. I natychmiast zaczynam ubijać schłodzone białka. Po kilku minutach należy je wlać do malin i dokładnie wymieszać. I dopiero wtedy, ciągle mieszając, dodaję rozpuszczoną żelatynę. Teraz możesz ubić śmietanę i dodać ją również do mieszanki malin.
to właściwie wszystko. Następnie wlewam pianki do foremek na muffinki i wkładam do lodówki na kilka godzin. Jak dla mnie, domowe malinowe pianki są lepsze niż jakiekolwiek inne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g