Istnieje opinia, że gotowanie w domu jest trudne, prawie niemożliwe. Te mity są łatwe do rozwiania. Przygotowany samodzielnie produkt jest nie tylko ekspresyjnie smaczny - nie ustępuje fabrycznym odpowiednikom cukierniczym. Nawet początkująca gospodyni domowa może osiągnąć doskonały wynik. Metody przygotowania smakołyków mogą się różnić, ale w każdym razie potrzebne są następujące podstawowe składniki: cukier, jajka, przecier owocowy i agar-agar.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
agar-agar | 301 | 4 | 0 | 76 |
białka jaj | 44 | 11.1 | 0 | 0 |
żelatyna | 355 | 87.2 | 0.4 | 0.7 |
cukier waniliowy | 379 | 0 | 0 | 99.8 |
to podłoże z alg zapewni lekkość i sprężystość. Ptasie mleczko rozpłynie się w ustach. Pole kreatywności w przygotowaniu tego deseru jest szerokie. Przepisy na domowe pianki mogą być z różnymi wypełniaczami: bananem, wiśnią, żurawiną i innymi. Możesz dodać do słodyczy pokruszonych orzechów włoskich lub startej fasoli, wtedy staje się nie tylko smaczna, ale także zdrowa - z zawartością białka roślinnego. Gotowy produkt w razie potrzeby pokryty jest polewą czekoladową. Możesz połączyć kilka kompozycji smakowych w jednej formie - na przykład zacieniając nuty Banana kwaskowatością kiwi. Dlatego odważniej przystąp do tego procesu, przygotuj smakołyk w domu i zachwyć krewnych i znajomych pysznym arcydziełem wykonanym umiejętnymi rękami troskliwej gospodyni.