malinowe pianki malinowe

pyszne i wcale nie trudne! O wiele bardziej przydatny niż zakupiony!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 27 g
109 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Żelatyna moczyć w wodzie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż jagody do rondla i podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito. Włóż puree malinowe do rondla do ognia, dodaj cukier. Ciągle mieszając, doprowadzić puree do wrzenia. Zdjąć z ognia. Dodaj spuchniętą żelatynę do malin, mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Masę należy odpowiednio schłodzić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Za pomocą miksera ubijaj puree przez dziesięć minut, aż uzyskasz puszystą, gęstą masę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś Mus powietrzny do formy, spłaszcz. Wyślij do lodówki na 8-10 godzin. Pokrój gotowy przysmak na kawałki. Podawać z herbatą, kawą, kakao. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy