malinowe pianki
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Żelatyna moczyć w wodzie.
Krok 2:
Włóż jagody do rondla i podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito. Włóż puree malinowe do rondla do ognia, dodaj cukier. Ciągle mieszając, doprowadzić puree do wrzenia. Zdjąć z ognia. Dodaj spuchniętą żelatynę do malin, mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Masę należy odpowiednio schłodzić.
Krok 3:
Za pomocą miksera ubijaj puree przez dziesięć minut, aż uzyskasz puszystą, gęstą masę.
Krok 4:
Przenieś Mus powietrzny do formy, spłaszcz. Wyślij do lodówki na 8-10 godzin. Pokrój gotowy przysmak na kawałki. Podawać z herbatą, kawą, kakao. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g