Kharcho po gruzińsku z wołowiny

Przygotuj aromatyczną zupę o kaukaskim smaku! Uwielbiam Kharcho za to, że zawsze okazuje się gęsty i bogaty, bardzo pachnący, satysfakcjonujący, pikantny. Spróbuj ugotować taką zupę - zachwyci Cię przyprawą, ostrenią i przyjemnym orzechowym smakiem.
lika7Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 33 % 4 g
67 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

pokrój wołowinę w kostkę. Włóż do rondla, zalej zimną wodą i, lekko soląc, gotuj mięso przez półtorej godziny.

opłucz ryż, dodaj do bulionu. Obierz cebulę i pokrój w kostkę, wyślij po ryżu do zupy. W tym momencie Dodaj również sos tkemali i wszystkie przyprawy, a także posiekany czosnek. Gotuj, aż ryż się ugotuje-około 15 minut.

orzechy smażyć na suchej patelni przez kilka minut, a następnie zmielić w blenderze.

pietruszkę i kolendrę opłucz, osusz, drobno posiekaj. Uzupełnij zupę przygotowanymi orzechami włoskimi i ziołami.

to wszystko, gruzińska zupa kharcho jest gotowa, pozostaje tylko włożyć ją do talerzy!

jedz z apetytem i oczywiście z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal / 100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal / 100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Tkemali - 418   kcal/100g

Podobne przepisy