Kharcho wołowe z orzechami włoskimi
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
moja wołowina, włóż do rondla, zalej wodą, Wyślij do ognia. Po zagotowaniu zmniejsz ogień, gotuj bulion przez godzinę. Następnie dodaj ziarna pieprzu i liść laurowy, kontynuuj gotowanie przez kolejne 30-60 minut.
myjemy ryż do czystej wody, wkładamy do zupy, gotujemy przez 15 minut. W tym czasie przygotujemy orzechy, smażąc je na suchej patelni, a następnie mieląc blenderem (możesz użyć wałka do ciasta). Umyj kolendrę, drobno posiekaj.
w prawie gotowym Kharcho (5 minut przed wyłączeniem ognia) rozłóż dressing i orzechy, a także przygotowaną świeżą kolendrę. Próbujemy soli i dostosowujemy do smaku.
zamknij pokrywkę, pozwól zupie parzyć przez 10-15 minut i możesz rozpocząć degustację.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g