Kharcho wołowe z orzechami włoskimi

zupa z orzechów włoskich? Tak, a do tego bardzo smaczne! Gruzińska zupa kharcho ma wspaniały smak! Bogaty bulion mięsny, nieodłączna pikantność i ostrynka sprawiają, że jest wyjątkowy i nadaje mu uroku. Uwielbiamy kuchnię gruzińską, więc często gotujemy Kharcho. Spróbuj I ty.
Christina_AAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 44 % 4 g
48 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 40 min

moja wołowina, włóż do rondla, zalej wodą, Wyślij do ognia. Po zagotowaniu zmniejsz ogień, gotuj bulion przez godzinę. Następnie dodaj ziarna pieprzu i liść laurowy, kontynuuj gotowanie przez kolejne 30-60 minut.

myjemy ryż do czystej wody, wkładamy do zupy, gotujemy przez 15 minut. W tym czasie przygotujemy orzechy, smażąc je na suchej patelni, a następnie mieląc blenderem (możesz użyć wałka do ciasta). Umyj kolendrę, drobno posiekaj.

w prawie gotowym Kharcho (5 minut przed wyłączeniem ognia) rozłóż dressing i orzechy, a także przygotowaną świeżą kolendrę. Próbujemy soli i dostosowujemy do smaku.

zamknij pokrywkę, pozwól zupie parzyć przez 10-15 minut i możesz rozpocząć degustację.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy