skład / składniki
metoda gotowania
1. Wstępnie umyte i wysuszone mięso kroimy w kostkę z żebrem około 2 cm.
2. Obierz marchewki, trzy na tarce.
3. Obierz cebulę, spłucz zimną wodą i drobno posiekaj.
4. Włóż mięso do miski multicookera, wlej olej słonecznikowy, wybierz program "SMAŻENIE"i smaż przez około 10 minut, mieszając. Zwykle nie ustawiam czasu na smażenie, ale jeśli czujesz się bardziej komfortowo z ustawionym czasem, możesz ustawić 10 minut. Następnie smażoną wieprzowinę solimy i posypujemy suchymi przyprawami.
5. Na tym etapie dodaj marchewkę i cebulę, smaż przez około 7 minut w tym samym trybie.
6. Myjemy kaszę kukurydzianą i wysyłamy do miski multicookera, wlewamy gorącą wodę, zmieniamy tryb na "owsiankę" ("kaszę") i ustawiamy czas na 40 minut.
gotową owsiankę wkładamy do pięknych talerzy, dekorujemy drobno posiekanym koperkiem i podajemy.
co za zapach!
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g