Koreańska Sałatka z kurczakiem i kukurydzą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj filet z kurczaka, włóż do rondla, zalej wodą. Lekko solimy i wysyłamy do ognia. Gotuj do miękkości, wyjmij z wody i ostudź.
rozbieramy schłodzony filet na włókna (wystarczy rozerwać ręce na pióra), włożyć do miski.
dodaj grzyby, koreańską marchewkę, kukurydzę (wstępnie spuść płyn).
włóż łyżkę jogurtu (możesz się bez niego obejść), wymieszaj i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g