czerwona fasola po koreańsku

jedna z najsmaczniejszych koreańskich sałatek. Spróbuj szybko! Czerwona fasola jest idealna pod & quot; pikantne motywy & quot; koreańskich potraw. Sałatka okazuje się pikantna i bardzo smaczna, a przygotowanie praktycznie nie wymaga żadnego wysiłku.
♥tatyna♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 46 % 11 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 14 h

wieczorem zalej fasolę zimną wodą i pozostaw na noc. Rano spłukujemy, ponownie napełniamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu, aż do całkowitego ugotowania. Następnie wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.

marchewki obieramy, myjemy, trzy na tarce do warzyw w stylu koreańskim. Wlej sól, pieprz, cukier do marchwi, wyciśnij czosnek przez prasę, wymieszaj.

obierz cebulę, pokrój w kostkę i smaż na oleju roślinnym, aż będzie ciemnobrązowy (celem jest maksymalne "usmażenie" cebuli), następnie spuść olej i wyrzuć cebulę.

wlej marchewki gorącym aromatycznym olejem i octem, dodaj fasolę. Drobno posiekaj koperek i wyślij do sałatki. Wymieszaj, dostosuj sól i kwas do własnych upodobań, jeśli nie wystarczy - dodaj.

wysyłamy sałatkę do lodówki na godzinę, a następnie można ją podać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy