skład / składniki
metoda gotowania
wieczorem zalej fasolę zimną wodą i pozostaw na noc. Rano spłukujemy, ponownie napełniamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu, aż do całkowitego ugotowania. Następnie wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.
marchewki obieramy, myjemy, trzy na tarce do warzyw w stylu koreańskim. Wlej sól, pieprz, cukier do marchwi, wyciśnij czosnek przez prasę, wymieszaj.
obierz cebulę, pokrój w kostkę i smaż na oleju roślinnym, aż będzie ciemnobrązowy (celem jest maksymalne "usmażenie" cebuli), następnie spuść olej i wyrzuć cebulę.
wlej marchewki gorącym aromatycznym olejem i octem, dodaj fasolę. Drobno posiekaj koperek i wyślij do sałatki. Wymieszaj, dostosuj sól i kwas do własnych upodobań, jeśli nie wystarczy - dodaj.
wysyłamy sałatkę do lodówki na godzinę, a następnie można ją podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g