Koreańska fasola z marchewką i octem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż fasolę do rondla, zalej wodą i pozostaw na noc. Rano myjemy rośliny strączkowe, napełniamy czystą wodą i wysyłamy do ognia. Po zagotowaniu spuść wodę, wlej nową i gotuj do miękkości (1-1, 5 godziny). Następnie wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.
2. Przygotuj marynatę: wlej wodę, ocet, oliwę z oliwek do miski, wlej cukier i sól. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie i włóż do marynaty. Pozostaw do marynowania na około pół godziny.
3. Obierz marchewki ,zetrzyj na tarce (do warzyw po koreańsku), dodaj wszystkie przyprawy, wyciśnij czosnek przez prasę. Wymieszaj i pozostaw na 10 minut.
4. Połącz fasolę z marchewką i cebulą, wlej sos sojowy, wymieszaj.
po 20 minutach sałatkę można podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal / 100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g