fasolka szparagowa po koreańsku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
dobrze umyj zieloną fasolę, a następnie gotuj w osolonej wodzie przez 4-5 minut, wrzuć do durszlaka.
obierz marchewki i trzy na tarce. Czosnek jest również czyszczony i bardzo drobno wcierany.
wlej olej słonecznikowy do rondla i rozpal na ogniu. W dużej misce połącz przygotowaną zieloną fasolkę z marchewką i czosnkiem, wlej sól, cukier, kolendrę, wlej ocet i gorący olej słonecznikowy.
wszystko wymieszaj i wyślij do lodówki na godzinę.
smacznego!
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g