fasolka szparagowa po koreańsku

gotuj, nie pożałujesz! Pyszna sałatka po koreańsku! . Polecam wszystkim tę sałatkę-na pewno się spodoba. Przepis jest tak prosty, że początkujący poradzi sobie z" doskonałym & quot;. Koreańska sałatka z zielonej fasoli jest nie tylko bardzo smaczna, ale także doskonale urozmaica codzienne menu.
zaznobaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 50 % 8 g
węglowodany 38 % 6 g
99 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

dobrze umyj zieloną fasolę, a następnie gotuj w osolonej wodzie przez 4-5 minut, wrzuć do durszlaka.

obierz marchewki i trzy na tarce. Czosnek jest również czyszczony i bardzo drobno wcierany.

wlej olej słonecznikowy do rondla i rozpal na ogniu. W dużej misce połącz przygotowaną zieloną fasolkę z marchewką i czosnkiem, wlej sól, cukier, kolendrę, wlej ocet i gorący olej słonecznikowy.

wszystko wymieszaj i wyślij do lodówki na godzinę.

smacznego!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy