sos z zielonej fasoli

niezwykły, ale bardzo smaczny sos z zielonej fasoli !

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 40 % 2 g
węglowodany 40 % 2 g
29 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj fasolę, odetnij ogony. Pokrój na kawałki o długości około 1 centymetra. I gotuj w osolonej wodzie, aż fasola będzie miękka. około 30 minut na średnim ogniu

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas gotowania fasoli czosnek należy obrać i drobno posiekać

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Minęło 30 minut, nasza fasola powinna być już miękka . Jeśli nie, pozostaw trochę więcej do ugotowania, aż fasola będzie miękka. Następnie dodaj masło i czosnek.I 2 łyżki soku z cytryny(lub 1 łyżka 5% octu) przykryć pokrywką i dalej gotować

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    30 gramów mąki ( około 2 łyżek stołowych ) wymieszaj z 2 łyżkami wody , aby nie było grudek. Dodaj powoli i delikatnie do naszego sosu. Sól, pieprz do smaku. W razie potrzeby możesz dodać drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.

niezwykły, ale bardzo smaczny sos do dań mięsnych, ziemniaków, ryżu !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy