skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj fasolę, odetnij ogony. Pokrój na kawałki o długości około 1 centymetra. I gotuj w osolonej wodzie, aż fasola będzie miękka. około 30 minut na średnim ogniu
Krok 2:
Podczas gotowania fasoli czosnek należy obrać i drobno posiekać
Krok 3:
Minęło 30 minut, nasza fasola powinna być już miękka . Jeśli nie, pozostaw trochę więcej do ugotowania, aż fasola będzie miękka. Następnie dodaj masło i czosnek.I 2 łyżki soku z cytryny(lub 1 łyżka 5% octu) przykryć pokrywką i dalej gotować
Krok 4:
30 gramów mąki ( około 2 łyżek stołowych ) wymieszaj z 2 łyżkami wody , aby nie było grudek. Dodaj powoli i delikatnie do naszego sosu. Sól, pieprz do smaku. W razie potrzeby możesz dodać drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek.
niezwykły, ale bardzo smaczny sos do dań mięsnych, ziemniaków, ryżu !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g