skład / składniki
metoda gotowania
przejdź do gotowania:
- cebulę obrać i pokroić w półpierścienie;
- W małej misce wymieszaj cukier z solą, wlej ocet, wymieszaj i wyślij do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę (w tym czasie cukier i sól powinny się całkowicie rozpuścić);
- włóż cebulę do gorącej marynaty, wymieszaj;
- umyj bakłażany i gotuj w osolonej wodzie przez około 7-10 minut, a następnie ostudź i usuń z nich skórkę;
- pokrój bakłażany w duże kostki, włóż do głębokiego pojemnika, dodaj do nich cebulę i marynatę, marchewkę po koreańsku;
- wszystko dobrze wymieszaj i odstaw na 15 minut;
- wlej olej do szklanki i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, a następnie dodaj go do pozostałych składników;
- umyj kolendrę, drobno posiekaj i wyślij do bakłażana;
- Dodaj również ostrą paprykę, wymieszaj.
po 15-20 minutach przekąskę można podać na stole!
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g