Koreański bakłażan instant

Przygotuj odpowiednik słynnych koreańskich potraw! Koreańskie bakłażany to pyszna pikantna przekąska, która nie będzie zbędna ani na świątecznym stole, ani w dzień powszedni. Spróbuj!
nastjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 50 % 9 g
102 kcal
IG: 78 / 0 / 22

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

przejdź do gotowania:
- cebulę obrać i pokroić w półpierścienie;
- W małej misce wymieszaj cukier z solą, wlej ocet, wymieszaj i wyślij do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę (w tym czasie cukier i sól powinny się całkowicie rozpuścić);
- włóż cebulę do gorącej marynaty, wymieszaj;
- umyj bakłażany i gotuj w osolonej wodzie przez około 7-10 minut, a następnie ostudź i usuń z nich skórkę;
- pokrój bakłażany w duże kostki, włóż do głębokiego pojemnika, dodaj do nich cebulę i marynatę, marchewkę po koreańsku;
- wszystko dobrze wymieszaj i odstaw na 15 minut;
- wlej olej do szklanki i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, a następnie dodaj go do pozostałych składników;
- umyj kolendrę, drobno posiekaj i wyślij do bakłażana;
- Dodaj również ostrą paprykę, wymieszaj.

po 15-20 minutach przekąskę można podać na stole!

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy