fasola Koreańska na zimę

Pikantny kęs na zimę. Koniecznie spróbuj! Nawet jeśli nie lubisz półfabrykatów, nie ignoruj tego przepisu. W końcu nigdy nie jest za późno, aby spróbować i jestem pewien, że absolutnie wszyscy pokochają tę sałatkę!
OLICZKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 47 % 9 g
115 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Umyj fasolę szparagową i pokrój każdy strąk na segmenty około 3-4 cm, a następnie gotuj fasolę przez 5-7 minut w osolonej wodzie.
2. Obierz cebulę i pokrój w ćwiartki w pierścienie.
3. Obierz i zetrzyj marchewki.
4. Obierz czosnek, zetrzyj na drobnej tarce i połącz w jednym pojemniku z marchewką i cebulą.
5. Wlej zmielony pieprz do miski z warzywami, a także dodaj tam kolendrę.
6. Przygotuj marynatę:
- wlej wodę do rondla, dodaj olej roślinny i ocet jabłkowy;
- wlej cukier i sól, dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu i goździki;
- wysyłamy patelnię do ognia i doprowadzamy do wrzenia, usuwamy z ognia.
7. W czystym sterylnym słoiku kładziemy fasolę i posiekane warzywa warstwami, po czym napełniamy wszystko wrzącą marynatą, zwijamy pokrywkę.

izolujemy słoik ciepłym ręcznikiem, aż całkowicie ostygnie, a następnie przechowujemy w chłodnym miejscu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Fasola szparagowa - 47   kcal/100g

Podobne przepisy