skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotuj bulion mięsny do zupy. Aby to zrobić, umyj wieprzowinę, włóż do rondla, wlej wodę i wyślij do ognia. Doprowadź bulion do wrzenia i całkowicie spuść, umyj mięso, pokrój na kawałki i zalej czystą wodą, wróć do ognia.
gotuj mięso przez około 20 minut od momentu wrzenia, a następnie dodaj ziemniaki, obierając je i krojąc w drobną kostkę. Po 5 minutach dodaj umyty ryż, sól i przyprawy do smaku (mam zmielony czarny pieprz i chmiel-suneli). Gotuj na małym ogniu, aż wszystkie składniki będą całkowicie ugotowane-25-30 minut.
obierz marchewki i cebulę. Zetrzyj marchewki, pokrój cebulę w kostkę. Smażyć warzywa na oleju roślinnym, aż cebula będzie przezroczysta i marchewka będzie miękka-około 6 minut. Wysyłamy warzywa do zupy, gotujemy.
umyj pietruszkę, posiekaj ostrym nożem, Dodaj do Kharcho.
pozwól zupie parzyć pod zamkniętą pokrywką przez co najmniej 15 minut i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g