skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy wieprzowinę pod bieżącą wodą, kroimy na porcje. Włóż do rondla, napełnij zimną wodą i gotuj, aż będzie całkowicie ugotowany.
2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju słonecznikowym, aż będzie przezroczysta, a następnie wkładamy do bulionu.
3. Ryż myjemy 3 razy, aż będzie czysta woda, a także wkładamy do bulionu.
3. Pomidory myjemy, parzymy wrzącą wodą, usuwamy skórę. Pomidory kroimy w drobną kostkę.
4. Zmiel orzechy włoskie za pomocą blendera.
5. Przygotowane pomidory wkładamy do bulionu wraz z koncentratem pomidorowym, gotujemy przez 15 minut.
6. Na tym etapie dodaj sól, przygotowane orzechy, sos tkemali, drobno posiekaną natkę pietruszki, posiekany czosnek, liść laurowy i chmiel-suneli. A także nie zapomnij o czerwonej i czarnej papryce (w końcu mamy pikantne danie), papryce i chili. Czekamy 5 minut i usuwamy patelnię z ognia.
zupę kharcho można podawać na stole!
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Tkemali - 418 kcal/100g