owsianka z mleka kukurydzianego w powolnej kuchence

pyszna owsianka mleczna w powolnej kuchence - gotowana na parze, delikatna! Płatki na mleku są bardzo zdrowe i smaczne. Szczególnie dla dzieci. Proponuję ugotować mleczną owsiankę kukurydzianą za pomocą multicookera. Minimalny czas, wynik jest nie do pochwały!
rachelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 11 % 3 g
węglowodany 74 % 20 g
124 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Płatki myjemy kilka razy (do czystej wody).
2. Włóż płatki do miski multicookera, dodaj sól i cukier.
3. Wlej mleko.
4. Wybierz program "Pieczenie" i ustaw czas - 10 minut. W tym czasie kasza kukurydziana będzie miała czas na gotowanie na parze.
5. Po sygnale dźwiękowym przełączamy tryb "kasza" (lub" owsianka") i gotujemy zgodnie z domyślnym czasem ustawionym przez producenta (średnio 60 minut).
6. Gotową owsiankę należy rozłożyć na gorąco na talerzach i podać na stole, ponieważ po pewnym czasie w rondlu owsianka zgęstnieje i zamieni się w jedną dużą bryłę, przez co straci swój apetyczny wygląd.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kasza kukurydziana - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy