owsianka z mleka kukurydzianego w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Płatki myjemy kilka razy (do czystej wody).
2. Włóż płatki do miski multicookera, dodaj sól i cukier.
3. Wlej mleko.
4. Wybierz program "Pieczenie" i ustaw czas - 10 minut. W tym czasie kasza kukurydziana będzie miała czas na gotowanie na parze.
5. Po sygnale dźwiękowym przełączamy tryb "kasza" (lub" owsianka") i gotujemy zgodnie z domyślnym czasem ustawionym przez producenta (średnio 60 minut).
6. Gotową owsiankę należy rozłożyć na gorąco na talerzach i podać na stole, ponieważ po pewnym czasie w rondlu owsianka zgęstnieje i zamieni się w jedną dużą bryłę, przez co straci swój apetyczny wygląd.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g