pianki w czekoladzie

Czy wiesz, że ulubiony przysmak z dzieciństwa można przygotować w domu?
TeenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 98 % 95 g
388 kcal
IG: 0 / 1 / 99

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
to danie polecam każdemu przygotować na jakieś wakacje. Jego przepis kulinarny jest prosty,a goście będą zaskoczeni, jak pyszne są delikatne pianki.
namocz żelatynę w 100 ml przegotowanej zimnej wody przez kilka godzin. Podczas gdy żelatyna moczy się i pęcznieje, namocz cukier w osobnej misce, zalewając go 200 ml zimnej przegotowanej wody również przez kilka godzin.
następnie włóż cukier do ognia, gotuj, ciągle mieszając przez około 8 minut. Zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia.
następnie dodaj tam żelatynę i ubij mikserem przez około 10 minut. Ubijaj z najmniejszą prędkością. Dodaj kwas cytrynowy, ubij przez kolejne 5 minut.
dodaj wanilię, sodę. Ubijaj przez kolejne 5 minut. Odstaw masę na 10 minut.
następnie musisz położyć masę na blasze do pieczenia (użyj strzykawki do gotowania). Najpierw połóż pergamin na blasze do pieczenia.
wlej czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. I włóż blachę do pieczenia do lodówki (nie zamrażarki) na 4 godziny.
pyszne gotowe! Takie niesamowite jedzenie przypadnie do gustu każdemu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy