pianki w czekoladzie
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
to danie polecam każdemu przygotować na jakieś wakacje. Jego przepis kulinarny jest prosty,a goście będą zaskoczeni, jak pyszne są delikatne pianki.
namocz żelatynę w 100 ml przegotowanej zimnej wody przez kilka godzin. Podczas gdy żelatyna moczy się i pęcznieje, namocz cukier w osobnej misce, zalewając go 200 ml zimnej przegotowanej wody również przez kilka godzin.
następnie włóż cukier do ognia, gotuj, ciągle mieszając przez około 8 minut. Zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia.
następnie dodaj tam żelatynę i ubij mikserem przez około 10 minut. Ubijaj z najmniejszą prędkością. Dodaj kwas cytrynowy, ubij przez kolejne 5 minut.
dodaj wanilię, sodę. Ubijaj przez kolejne 5 minut. Odstaw masę na 10 minut.
następnie musisz położyć masę na blasze do pieczenia (użyj strzykawki do gotowania). Najpierw połóż pergamin na blasze do pieczenia.
wlej czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. I włóż blachę do pieczenia do lodówki (nie zamrażarki) na 4 godziny.
pyszne gotowe! Takie niesamowite jedzenie przypadnie do gustu każdemu.
namocz żelatynę w 100 ml przegotowanej zimnej wody przez kilka godzin. Podczas gdy żelatyna moczy się i pęcznieje, namocz cukier w osobnej misce, zalewając go 200 ml zimnej przegotowanej wody również przez kilka godzin.
następnie włóż cukier do ognia, gotuj, ciągle mieszając przez około 8 minut. Zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia.
następnie dodaj tam żelatynę i ubij mikserem przez około 10 minut. Ubijaj z najmniejszą prędkością. Dodaj kwas cytrynowy, ubij przez kolejne 5 minut.
dodaj wanilię, sodę. Ubijaj przez kolejne 5 minut. Odstaw masę na 10 minut.
następnie musisz położyć masę na blasze do pieczenia (użyj strzykawki do gotowania). Najpierw połóż pergamin na blasze do pieczenia.
wlej czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. I włóż blachę do pieczenia do lodówki (nie zamrażarki) na 4 godziny.
pyszne gotowe! Takie niesamowite jedzenie przypadnie do gustu każdemu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g