dietetyczny twaróg Marshmallow

chcesz słodycze? Zrób sobie deser! Dla tych, którzy podążają za swoją figurą, ale nie chcą rezygnować ze słodyczy! Smacznego!
LubawaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 14 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 8 % 2 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

jak zrobić dietetyczny twaróg Marshmallow? Ubij twaróg w blenderze, namocz żelatynę w mleku (przeczytaj sposób przygotowania żelatyny na opakowaniu). Do twarogu dodaj stewię do smaku, następnie dodaj żelatynę mleczną, wszystko dobrze wymieszaj w blenderze, napełnij masą formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Stewia sucha w liściach - 0   kcal/100g

Podobne przepisy