dietetyczny twaróg Marshmallow
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
jak zrobić dietetyczny twaróg Marshmallow? Ubij twaróg w blenderze, namocz żelatynę w mleku (przeczytaj sposób przygotowania żelatyny na opakowaniu). Do twarogu dodaj stewię do smaku, następnie dodaj żelatynę mleczną, wszystko dobrze wymieszaj w blenderze, napełnij masą formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Stewia sucha w liściach - 0 kcal/100g