filety z sandacza w galarecie
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
pokrój rybę na filety, gotuj do miękkości z dodatkiem marchwi, cebuli i korzeni (do smaku), wlej żelatynę do powstałego bulionu, dokładnie wymieszaj i ostrożnie wlej rybę, włóż do całkowitego zestalenia na zimno, po 30-40 minutach można podać galaretkę sandacza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g