filet z sandacza w galarecie

to danie ozdobi Twój stół na każdej uroczystości! Po prostu gotuj! Proste, szybkie, pyszne!!! Galaretka z sandacza to zarówno świąteczne, jak i codzienne danie.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 95 % 21 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
92 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

pokrój rybę na filety, gotuj do miękkości z dodatkiem marchwi, cebuli i korzeni (do smaku), wlej żelatynę do powstałego bulionu, dokładnie wymieszaj i ostrożnie wlej rybę, włóż do całkowitego zestalenia na zimno, po 30-40 minutach można podać galaretkę sandacza.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy