mleczny ganache

mleczny ganache-delikatny aromat, delikatny smak, apetyczny wygląd! Ganache to plastikowy krem do wyrównania powierzchni ciasta, a także służy jako baza pod mastyksem. Próbowałem gotować ganache z białej, czarnej i mlecznej czekolady, zasady pracy są prawie takie same. Chcę ci powiedzieć, jak zrobić ganache z mlecznej czekolady z dodatkiem masła (nie zawsze jest dodawany, ale na próżno - jest to dodatkowa plastyczność i połysk).
KokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 49 % 34 g
węglowodany 44 % 31 g
476 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 h 30 min

1. Czekoladę (jeśli używasz batonika) połam na kawałki.

2. Wlej śmietanę do rondla, wyślij na średni ogień, zagotuj.

3. Połącz gorącą śmietanę z czekoladą, wymieszaj masę trzepaczką, aż będzie gładka.

3. Przykryj ganache vkontakt folią spożywczą i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

4. Gdy masa zmieni się z gorącej w ciepłą, włóż do niej masło, energicznie mieszaj, aż będzie gładka.

5. Wyślij ganache do lodówki na noc i wyjmij na godzinę przed planowanym rozpoczęciem pracy z dekoracją ciasta.

Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Czekolada mleczna - 550   kcal/100g

Podobne przepisy