mleczny ganache
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Czekoladę (jeśli używasz batonika) połam na kawałki.
2. Wlej śmietanę do rondla, wyślij na średni ogień, zagotuj.
3. Połącz gorącą śmietanę z czekoladą, wymieszaj masę trzepaczką, aż będzie gładka.
3. Przykryj ganache vkontakt folią spożywczą i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
4. Gdy masa zmieni się z gorącej w ciepłą, włóż do niej masło, energicznie mieszaj, aż będzie gładka.
5. Wyślij ganache do lodówki na noc i wyjmij na godzinę przed planowanym rozpoczęciem pracy z dekoracją ciasta.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g