ganache z białej czekolady jest prosty i pyszny

delikatny biały krem do dekoracji ciast i nie tylko! Ganache to super krem, którym można nie tylko udekorować ciasto, ale także je ułożyć. A także taki krem można wykorzystać do wyrównania powierzchni ciasta pod mastyksem. Na nim mastyk nie topi się i nie ślizga - to super podstawa! Przepis jest bardzo prosty, nie ma nic, z czym nie możesz sobie poradzić, więc możesz spróbować)
elena DAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 3 g
tłuszcze 65 % 58 g
węglowodany 31 % 28 g
644 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Czekoladę łamiemy na kwadraty, wkładamy do rondla.

2. Dodaj masło o temperaturze pokojowej do czekolady.

3. Wysyłamy rondel do łaźni parowej, rozpuszczamy składniki, aż całkowicie się rozpuszczą.

4. Następnie pozwól masie nieco ostygnąć do temperatury pokojowej i wyślij do lodówki na pół godziny.

5. Po upływie określonego czasu w lodówce ganache stał się gęstym kremem. Ubij go mikserem przez 3-3 minuty, aż będzie puszysty.

oto taki ganache!

śmiało udekoruj nim swoje ciasto i pozwól, aby ci się udało!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy