ganache z białej czekolady jest prosty i pyszny
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Czekoladę łamiemy na kwadraty, wkładamy do rondla.
2. Dodaj masło o temperaturze pokojowej do czekolady.
3. Wysyłamy rondel do łaźni parowej, rozpuszczamy składniki, aż całkowicie się rozpuszczą.
4. Następnie pozwól masie nieco ostygnąć do temperatury pokojowej i wyślij do lodówki na pół godziny.
5. Po upływie określonego czasu w lodówce ganache stał się gęstym kremem. Ubij go mikserem przez 3-3 minuty, aż będzie puszysty.
oto taki ganache!
śmiało udekoruj nim swoje ciasto i pozwól, aby ci się udało!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g