czekolada z jagodami goji

czekolada w domu-zaskocz swoich krewnych! Czekolada z jagodami goji i orzechami to świetna uczta, którą można zrobić własnymi rękami. Niektóre składniki są dość egzotyczne, ale daje to wspaniały smakołyk!
ELENKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 72 % 49 g
węglowodany 18 % 12 g
571 kcal
IG: 75 / 25 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Rozłóż masło kakaowe na patelni, rozpuść w łaźni parowej, dodaj olej kokosowy, poczekaj, aż również się stopi.

2. Do roztopionych masła wlewamy japońska zielona herbata Matcha w proszku & amp; nbsp; i proszek kakaowy, mieszamy.

3. Dodaj trochę ekstraktu waniliowego, szczyptę soli morskiej i syrop klonowy (możesz miód), wymieszaj.

4. Teraz wyjmij patelnię z łaźni parowej, wymieszaj, masa staje się gęstsza, gdy ostygnie. Dodaj skórkę z cytryny, wymieszaj.

5. Wyłóż tacę folią spożywczą, wlej do niej powstałą masę, posyp jagodami goji, orzechami i pestkami dyni.

6. Wysyłamy do lodówki, zostawiamy na 2 godziny.

następnie ostrożnie wyjmij powstałą tabliczkę czekolady, oddziel folię spożywczą i podawaj smakołyk do herbaty.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Zielona herbata - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Masło kakaowe - 884   kcal/100g
  • Jagody goji - 309   kcal/100g

Podobne przepisy