skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozłóż masło kakaowe na patelni, rozpuść w łaźni parowej, dodaj olej kokosowy, poczekaj, aż również się stopi.
2. Do roztopionych masła wlewamy japońska zielona herbata Matcha w proszku & amp; nbsp; i proszek kakaowy, mieszamy.
3. Dodaj trochę ekstraktu waniliowego, szczyptę soli morskiej i syrop klonowy (możesz miód), wymieszaj.
4. Teraz wyjmij patelnię z łaźni parowej, wymieszaj, masa staje się gęstsza, gdy ostygnie. Dodaj skórkę z cytryny, wymieszaj.
5. Wyłóż tacę folią spożywczą, wlej do niej powstałą masę, posyp jagodami goji, orzechami i pestkami dyni.
6. Wysyłamy do lodówki, zostawiamy na 2 godziny.
następnie ostrożnie wyjmij powstałą tabliczkę czekolady, oddziel folię spożywczą i podawaj smakołyk do herbaty.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Zielona herbata - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Masło kakaowe - 884 kcal/100g
- Jagody goji - 309 kcal/100g