batony energetyczne z konopi bez pieczenia
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel migdały w dowolny dogodny sposób na średnio-małe okruchy.
2. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, w tym zmiażdżone migdały, kontrolując konsystencję - konieczne jest uzyskanie dobrej lepkości.
3. Przykryj blachę do pieczenia lub dużą deskę do krojenia pergaminem i równomiernie wyrównaj mieszaninę.
4. Przykryj drugim tym samym arkuszem na górze i mocno dociśnij, zawiń krawędzie.
5. Umieścić w lodówce, aż stwardnieje.
6. Pokrój zamrożoną warstwę na batony.
gotowe, naładuj się!
Przechowywać w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Masło orzechowe - 570 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Ziarno konopi - 373 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g