skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój gotowy biszkopt czekoladowy na trzy cienkie ciasta. Cięcie jest bardzo wygodne za pomocą długiego noża. Możesz również wykonać nacięcia w okręgu nożem, a następnie pokroić biszkopt na ciasta za pomocą nici.
2. Ubij białe masło mikserem elektrycznym. Następnie dodaj gotowane mleko skondensowane w częściach, ubij, aż będzie gładkie.
3. Moczymy ciasta likierem kawowym. Posmaruj kremem, rozłóż wiśnie na śmietanie. W ten sposób zbieramy całe ciasto. Ciasto wysyłamy do lodówki na kilka godzin.
4. Takiego ciasta nie można wyrównać, jak zwykle odbywa się to pod mastyksem. Przygotuj krem do dekoracji. Rozłóż zmiękczone masło w misce. Ubijaj mikserem przez 5 minut.
5. Przesiej cukier puder do ubitego masła. Wymieszaj łyżką, a następnie ubij mikserem przez 5 minut. Jeśli proszek nie zostanie natychmiast wymieszany łyżką, rozleci się po kuchni. Dlatego delikatnie wymieszaj, dopiero potem ubij.
6. A teraz dodaj ekstrakt waniliowy i ciepłe mleko do kremu. Mleko nie wlewa się na raz, ale na razie 1/3 jego części. Nadal ubijamy. Następnie dodaj resztę mleka i dodaj barwnik. Ubijać.
7. Przenieś krem do torby kulinarnej z dyszą z gwiazdką. Udekoruj całą powierzchnię ciasta.
8. Przykryj piernik mastyksem. To będzie Prosiaczek. Wytnij oczy, uszy z mastyksu. Dekorujemy ciasto.
wysyłamy go do lodówki na 3-4 godziny.
miłej degustacji! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Likier kawowy - 230 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Pierniki - 336 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g