biszkopt czekoladowy z wiśniami i skondensowanym mlekiem

Zabawne ciasto na Nowy Rok! Gotowanie to przyjemność! Biszkopt czekoladowy z wiśniami i skondensowanym mlekiem na Nowy Rok 2019 spodoba się gościom. Masło do kremu nie musi być płynne! Tylko zmiękczone! Ponadto ten składnik powinien być wysokiej jakości, o zawartości tłuszczu co najmniej 82%. Mastyk można kupić w specjalistycznym sklepie cukierniczym, można go również przygotować samodzielnie. Potrzebujesz trochę mastyksu, tylko do dekoracji ciasta. Alkohol do impregnacji można wziąć nie tylko kawę, ale każdy inny do smaku. Wiśnie mogą być konserwowane lub z dżemu.
limiiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 21 % 16 g
węglowodany 75 % 58 g
373 kcal
IG: 10 / 21 / 69

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h

1. Pokrój gotowy biszkopt czekoladowy na trzy cienkie ciasta. Cięcie jest bardzo wygodne za pomocą długiego noża. Możesz również wykonać nacięcia w okręgu nożem, a następnie pokroić biszkopt na ciasta za pomocą nici.

2. Ubij białe masło mikserem elektrycznym. Następnie dodaj gotowane mleko skondensowane w częściach, ubij, aż będzie gładkie.

3. Moczymy ciasta likierem kawowym. Posmaruj kremem, rozłóż wiśnie na śmietanie. W ten sposób zbieramy całe ciasto. Ciasto wysyłamy do lodówki na kilka godzin.

4. Takiego ciasta nie można wyrównać, jak zwykle odbywa się to pod mastyksem. Przygotuj krem do dekoracji. Rozłóż zmiękczone masło w misce. Ubijaj mikserem przez 5 minut.

5. Przesiej cukier puder do ubitego masła. Wymieszaj łyżką, a następnie ubij mikserem przez 5 minut. Jeśli proszek nie zostanie natychmiast wymieszany łyżką, rozleci się po kuchni. Dlatego delikatnie wymieszaj, dopiero potem ubij.

6. A teraz dodaj ekstrakt waniliowy i ciepłe mleko do kremu. Mleko nie wlewa się na raz, ale na razie 1/3 jego części. Nadal ubijamy. Następnie dodaj resztę mleka i dodaj barwnik. Ubijać.

7. Przenieś krem do torby kulinarnej z dyszą z gwiazdką. Udekoruj całą powierzchnię ciasta.

8. Przykryj piernik mastyksem. To będzie Prosiaczek. Wytnij oczy, uszy z mastyksu. Dekorujemy ciasto.

wysyłamy go do lodówki na 3-4 godziny.

miłej degustacji! Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Likier kawowy - 230   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Mastyks - 393   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g
  • Pierniki - 336   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g

Podobne przepisy