muszle nadziewane grzybami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotuj kaszę jaglaną. Aby to zrobić, wlej jedną szklankę wody do rondla, dodaj sól, zagotuj. Wkładamy umyte proso i gotujemy do miękkości.
drobno pokrój cebulę, grzyby w kostkę. Smażyć wszystko w oleju roślinnym.
Połącz grzyby z kaszą jaglaną, sól, wymieszaj.
gotuj muszlę w dużej ilości osolonej wody do połowy ugotowanej.
ostudzić je lekko, a następnie nadziewać owsianką.
połóż muszle na blasze do pieczenia, na dnie której wlewa się bulion warzywny, trochę oleju roślinnego. Dodaj włoskie zioła, sól, pieprz cytrynowy, ząbek czosnku.
posyp muszle Rast.olej i piec w temperaturze 170 stopni. 15-20 minut.
podawaj nadziewane muszle z posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g