skład / składniki
metoda gotowania
już minął trzeci rok jak popieram Post. I wtedy pojawił się problem. A co ugotować, co byłoby zarówno smaczne, jak i satysfakcjonujące, a także więcej witamin. Ale świat nie jest bez dobrych ludzi. Pracownik zasugerował, żebym spróbował nadziewać paprykę warzywami. Ten przepis trochę przerobiłem i teraz chcę Ci zaoferować, jak mój własny. Bierzemy bułgarską słodką paprykę, duży rozmiar. Oczyść środek i połóż obok siebie. w międzyczasie zrobimy mięso mielone. Fasolkę szparagową zawsze mam w zamrażarce, podobnie jak zielony groszek. Pozostaje tylko rozmrozić. Cebulę pokrojoną w półpierścienie smażymy na oleju słonecznikowym. Następnie wrzucamy tutaj marchewkę i pasternak, które posiekaliśmy w kostkę. Wymieszaj wszystkie warzywa, sól i pieprz i wypełnij pieprz. Włóż do garnka. Drobno posiekaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu z dodatkiem wody. Teraz napełnij nasze danie. Płyn powinien przykryć zawartość i włożyć do piekarnika na dwadzieścia minut, nie więcej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasternak siewny - 47 kcal/100g
- Pasternak - 47 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g