faszerowana papryka warzywami

danie, z którego nie można się oderwać!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 6 g
31 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

już minął trzeci rok jak popieram Post. I wtedy pojawił się problem. A co ugotować, co byłoby zarówno smaczne, jak i satysfakcjonujące, a także więcej witamin. Ale świat nie jest bez dobrych ludzi. Pracownik zasugerował, żebym spróbował nadziewać paprykę warzywami. Ten przepis trochę przerobiłem i teraz chcę Ci zaoferować, jak mój własny. Bierzemy bułgarską słodką paprykę, duży rozmiar. Oczyść środek i połóż obok siebie. w międzyczasie zrobimy mięso mielone. Fasolkę szparagową zawsze mam w zamrażarce, podobnie jak zielony groszek. Pozostaje tylko rozmrozić. Cebulę pokrojoną w półpierścienie smażymy na oleju słonecznikowym. Następnie wrzucamy tutaj marchewkę i pasternak, które posiekaliśmy w kostkę. Wymieszaj wszystkie warzywa, sól i pieprz i wypełnij pieprz. Włóż do garnka. Drobno posiekaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu z dodatkiem wody. Teraz napełnij nasze danie. Płyn powinien przykryć zawartość i włożyć do piekarnika na dwadzieścia minut, nie więcej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasternak siewny - 47   kcal/100g
  • Pasternak - 47   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy