solone zielone nadziewane pomidory
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
robię Nadziewane solone pomidory nie do skręcania, po trzymaniu w zimnym miejscu. Możesz wziąć dla nich różne warzywa: koperek, pietruszkę, seler. Pomidory powinny być najlepiej małe i tego samego rozmiaru.
najpierw zróbmy "mięso mielone": posiekaj wszystkie zioła, czosnek i paprykę. Wszystko mieszamy i dodajemy sól
musisz je umyć, każdy przeciąć do środka i włożyć do nacięcia mieszankę soli.
włóż pomidory do słoika, przykryj boki i wierzch gałęziami koperku (suchymi), włóż ładunek.
Przechowywać w ciemnym i zimnym miejscu.
pomidory wkrótce wypuszczą sok. Za tydzień będzie można sprawdzić gotowość.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g