solone zielone nadziewane pomidory

przepis na słodkie i soczyste pomidory zachwyci każdego członka rodziny! Przepis znalazł się w przedrewolucyjnej książce kucharskiej, która została zachowana od babci.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 6 g
32 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 d

robię Nadziewane solone pomidory nie do skręcania, po trzymaniu w zimnym miejscu. Możesz wziąć dla nich różne warzywa: koperek, pietruszkę, seler. Pomidory powinny być najlepiej małe i tego samego rozmiaru.

najpierw zróbmy "mięso mielone": posiekaj wszystkie zioła, czosnek i paprykę. Wszystko mieszamy i dodajemy sól

musisz je umyć, każdy przeciąć do środka i włożyć do nacięcia mieszankę soli.

włóż pomidory do słoika, przykryj boki i wierzch gałęziami koperku (suchymi), włóż ładunek.

Przechowywać w ciemnym i zimnym miejscu.

pomidory wkrótce wypuszczą sok. Za tydzień będzie można sprawdzić gotowość.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy