Przepisy na dania z kaszą jaglaną pomogą gospodyniom domowym spojrzeć na kaszę jaglaną inaczej i włączyć do swojej diety nowe, doskonałe kulinarne arcydzieła. Kasza jaglana & ndash; najsłynniejsze danie z obranych z zewnętrznej skorupy ziaren prosa . Jest bardzo przydatny, gotuje się go w wodzie lub mleku, dodaje się dynię lub jabłka i podaje na śniadanie z kawałkiem masła i cukru. Taka uczta spodoba się zarówno dorosłym, jak i małym dzieciom.
Najczęściej proso znajduje się w przepisach z tymi pięcioma produktami:
kasza jaglana jest dodawana do kotletów i klopsików, zapiekanek z warzywami i grzybami, pierwszych dań. Zupa z dodatkiem prosa może być z drobno posiekanymi kawałkami warzyw lub zmiażdżona do konsystencji puree. Ze zbóż zmielonych na mąkę piecze się pyszne naleśniki, cienkie i rumiane. Zawijane są w nie nadzienie mięsne, rybne, grzybowe i podawane do stołu wraz z zupami lub jako główna uczta. Proso służy do nadziewania tuszy drobiowej: kurczaka, indyka, kaczki. Spróbuj ugotować oryginalne jedzenie, które wyróżnia się użytecznością i smakiem.