kasza jaglana dyniowa pieczona
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Posortuj proso, dobrze spłucz. Przełóż na patelnię, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godzinę. Następnie spuść wodę.
2. Oddzielnie zagotuj 500 ml wody, dodaj sól, cukier i wymieszaj. Wlać spuchnięte proso i pozostawić na 10 minut.
3. Na patelni roztop połowę masła i miodu, ułóż dynię i lekko zrumień.
5. Rozłóż proso w porcjach, ułóż plasterki dyni i kawałki masła na wierzchu.
6. Piekarnik rozgrzać do 150 & amp; deg; s. garnki przykryć folią i wstawić do piekarnika na 30 minut. Następnie zdejmij folię, wlej gorącą śmietanę i włóż z powrotem do piekarnika na 10 minut.
7. Posiekaj i zrumień orzechy włoskie na suchej patelni.
8. Dodaj orzechy włoskie do każdego garnka owsianki i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g