kasza jaglana dyniowa pieczona

pyszna kasza jaglana z dynią i orzechami. Możesz podawać w porcjach lub piec w jednym dużym garnku. Orzechy włoskie nie mogą być w ogóle dodawane do owsianki lub zastępowane innymi orzechami.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 56 % 20 g
213 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Posortuj proso, dobrze spłucz. Przełóż na patelnię, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godzinę. Następnie spuść wodę.

2. Oddzielnie zagotuj 500 ml wody, dodaj sól, cukier i wymieszaj. Wlać spuchnięte proso i pozostawić na 10 minut.

3. Na patelni roztop połowę masła i miodu, ułóż dynię i lekko zrumień.

5. Rozłóż proso w porcjach, ułóż plasterki dyni i kawałki masła na wierzchu.

6. Piekarnik rozgrzać do 150 & amp; deg; s. garnki przykryć folią i wstawić do piekarnika na 30 minut. Następnie zdejmij folię, wlej gorącą śmietanę i włóż z powrotem do piekarnika na 10 minut.

7. Posiekaj i zrumień orzechy włoskie na suchej patelni.

8. Dodaj orzechy włoskie do każdego garnka owsianki i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy