skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Aby przygotować mintaja pieczonego w garnku, musimy wyczyścić mintaja, a następnie usunąć wszystkie kości i spłukać pod bieżącą wodą.
Krok 3:
Następnie pokrój filet z mintaja na dość duże kawałki. Warzywa obieramy i myjemy.
Krok 4:
Grubo kroimy ziemniaki i marchewki.
Krok 5:
Cebulę można pokroić w półpierścienie lub w kostkę.
Krok 6:
Następnie układamy ziemniaki, cebulę, marchewkę i mintaja warstwami w doniczce. Dodaj trochę oleju do garnka.
Krok 7:
Robimy sos śmietanowy, zgodnie z tym przepisem kulinarnym, dodajemy przegotowaną wodę do śmietany, wlewamy przyprawy, sól, mieszamy.
Krok 8:
Następnie wypełnij wszystkie te składniki sosem śmietanowym. Rozgrzej piekarnik do 200 C. i umieść nasz garnek do pieczenia. Czas gotowania wynosi około godziny, biorąc pod uwagę fakt, że mintaj piecze się przez 30-35 minut. Możesz podawać do woli zarówno w doniczkach, jeśli masz porcje garnków, jak i pięknie układając je na talerzu.
mintaj jest zwykle podawany z gotowanym ryżem. Ryż jest zwykle gotowany w osolonej wodzie, po uprzednim umyciu i wrzuceniu do durszlaka, aby woda spłynęła. Ten kulinarny przepis jest bardzo łatwy do przygotowania i można go przygotować zarówno na świąteczny stół, jak i w dni powszednie.
dodam, że to danie można gotować nie w garnkach, ale na blasze do pieczenia lub w dowolnym naczyniu do pieczenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g