Pizza bez mąki dietetyczna

bez dodatkowych kalorii, ale pyszna i pożywna Pizza! Pizza jest bardzo apetyczna, o ciekawym smaku, nadaje się zarówno na lunch, jak i na kolację. Czasami pieczę go bez grzybów-nie jest gorzej. Nawet mąż nie odmawia takiej pizzy, chociaż uważa się ją za dietetyczną.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 14 % 3 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przygotuj ciasto do pizzy. Zrobimy to w ten sposób:

1. Pokrój filety na wystarczająco małe kawałki.
2. Posiekaj warzywa.
3. Drobno posiekaj cebulę.
4. Zmiel filety, zioła i cebulę za pomocą blendera.

teraz zróbmy sos:

1. Zagotuj wodę w małym rondlu, zanurz w nim pomidory na 2-3 minuty, a następnie usuń skórkę z warzyw. Przed zanurzeniem we wrzącej wodzie nie zapomnij wykonać nacięć w kształcie krzyża na pomidorach-niezbyt głęboko, uważając, aby nie uszkodzić miąższu.
2. Pokrój czosnek w cienkie plasterki.
3. Rozgrzej patelnię łyżką oleju roślinnego i smaż czosnek przez dwie minuty.
4. Dodaj grubo posiekane pomidory na patelnię, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

przygotuj nadzienie w następujący sposób:

1. Usuń nasiona i łodygę z papryki, pokrój na małe kawałki.
2. Zetrzyj ser na grubej tarce.
3. Przykryj formę pergaminem, połóż posiekany filet z cebulą i ziołami na wierzchu, równomiernie rozprowadź na dnie formy.
4. Posyp powstałe ciasto solą i pieprzem do smaku.
5. Rozłóż sos, a także równomiernie rozprowadź na cieście mięsnym.
6. Połóż pokrojone grzyby i paprykę na wierzchu.
7. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 minut.
8. Wyjmij formę, posyp pizzę startym serem i wstaw do piekarnika na kilka minut, aż ser się rozpuści.

Pizza bez mąki jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy