skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj ciasto do pizzy. Zrobimy to w ten sposób:
1. Pokrój filety na wystarczająco małe kawałki.
2. Posiekaj warzywa.
3. Drobno posiekaj cebulę.
4. Zmiel filety, zioła i cebulę za pomocą blendera.
teraz zróbmy sos:
1. Zagotuj wodę w małym rondlu, zanurz w nim pomidory na 2-3 minuty, a następnie usuń skórkę z warzyw. Przed zanurzeniem we wrzącej wodzie nie zapomnij wykonać nacięć w kształcie krzyża na pomidorach-niezbyt głęboko, uważając, aby nie uszkodzić miąższu.
2. Pokrój czosnek w cienkie plasterki.
3. Rozgrzej patelnię łyżką oleju roślinnego i smaż czosnek przez dwie minuty.
4. Dodaj grubo posiekane pomidory na patelnię, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
przygotuj nadzienie w następujący sposób:
1. Usuń nasiona i łodygę z papryki, pokrój na małe kawałki.
2. Zetrzyj ser na grubej tarce.
3. Przykryj formę pergaminem, połóż posiekany filet z cebulą i ziołami na wierzchu, równomiernie rozprowadź na dnie formy.
4. Posyp powstałe ciasto solą i pieprzem do smaku.
5. Rozłóż sos, a także równomiernie rozprowadź na cieście mięsnym.
6. Połóż pokrojone grzyby i paprykę na wierzchu.
7. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 minut.
8. Wyjmij formę, posyp pizzę startym serem i wstaw do piekarnika na kilka minut, aż ser się rozpuści.
Pizza bez mąki jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g