skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wytnij cebulę.
Krok 2:
Marchewki grubo w półpierścienie
Krok 3:
Grubo kroimy pieprz
Krok 4:
Brokuły nie kroimy prosto w duże kawałki
Krok 5:
Fasolka szparagowa
Krok 6:
Grzyby miodowe również w całości
Krok 7:
Kalafiora też nie kroimy
Krok 8:
Puszka kukurydzy (solanka zostawia nam się przyda
Krok 9:
Ziemniaki w dużych kostkach
Krok 10:
Teraz bierzemy naszą solankę z kukurydzy, wlewamy ją do kubka, tam dodałem 2 kostki warzyw i 2 kostki grzybów, podgrzewamy w kuchence mikrofalowej i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Dodaj do warzyw i wymieszaj, aby uzyskać bajkę warzywną
Krok 11:
Oto taka krasrta
Krok 12:
Teraz wszystko w rękawie na blasze do pieczenia
Krok 13:
Wiązanie. przebij górę.
Krok 14:
I do piekarnika o 160-180 stopni.. teraz patrzymy, jak warzywa się gotują, zostawiamy je na 1 godzinę do duszenia.
Krok 15:
Kolor warzyw prawie się nie zmienia podczas duszenia w torbie na talerzu wygląda pięknie
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Grzyby miodowe - 20 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g