zdarza się, że konieczne jest urozmaicenie menu, w którym główne miejsca zajmują dania mięsne. W takich sytuacjach na ratunek przyjdą przepisy na kapustę z grzybami. Te składniki są doskonale połączone, a ich smak można uzupełnić innymi warzywami i przyprawami. Do gotowania odpowiednia jest biała kapusta, kalafior, świeża lub kiszona kapusta. Nie ma znaczącej różnicy, jakich grzybów użyć i czy będą marynowane, suszone, mrożone czy ledwo zebrane.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
pieczarki | 24 | 4.2 | 1 | 0.1 |
kapusta biała | 28 | 1.8 | 0.1 | 6.8 |
papryka | 27 | 1.3 | 0 | 5.7 |
oczywiście w przypadku niektórych odmian należy wybrać odpowiedni przepis. Smakołyki przedstawione w tej sekcji można sklasyfikować jako proste, ale istnieje wiele punktów, które z pewnością należy wziąć pod uwagę podczas gotowania. Początkujący mogą mieć całkiem rozsądne pytania dotyczące czasu duszenia, czasu dodania grzybów lub wyboru opatrunku. Doświadczeni kucharze udzielą wyczerpujących odpowiedzi i podzielą się markowymi sekretami.