solanka z grzybami kapusty na zimę

szalenie smaczne danie znane wielu osobom od dzieciństwa! Przygotuj dla rodziny! Połączenie kapusty i grzybów sprawia, że danie jest po prostu magiczne. Doskonale komponuje się z wieloma odmianami dekoracji i dobrze uzupełnia inne różne kulinarne arcydzieła, z którymi będzie na tym samym stole. Koniecznie spróbuj!
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 58 % 7 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

przede wszystkim bierzemy marchewkę i mielimy ją na drobnej tarce. Pokrój cebulę w kostkę. Warzywa dusimy w powolnej kuchence z olejem słonecznikowym przez około pół godziny z funkcją "Duszenia".

następnie musisz pokroić kapustę. Dodajemy go do marchwi i cebuli po trzydziestu minutach. Ponownie ustaw zegar na pół godziny. Gdy Multicooker ponownie się wyłączy, do mieszanki należy włożyć sól i pieprz, dodać grzyby (wcześniej je rozmrozić i wycisnąć, aby pozbyć się niepotrzebnej wilgoci) i koncentrat pomidorowy. Kładziemy również ziele angielskie, liść laurowy i dodajemy ocet.

następny cykl w trybie "pieczenia" ponownie trwa trzydzieści minut. Po przygotowaniu naczynia wkładamy mieszankę grzybów do wysterylizowanych słoików i zwijamy je. Chłodzimy w temperaturze pokojowej, po czym mieszankę można przechowywać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Mrożone grzyby miodowe - 23   kcal/100g

Podobne przepisy