skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim bierzemy marchewkę i mielimy ją na drobnej tarce. Pokrój cebulę w kostkę. Warzywa dusimy w powolnej kuchence z olejem słonecznikowym przez około pół godziny z funkcją "Duszenia".
następnie musisz pokroić kapustę. Dodajemy go do marchwi i cebuli po trzydziestu minutach. Ponownie ustaw zegar na pół godziny. Gdy Multicooker ponownie się wyłączy, do mieszanki należy włożyć sól i pieprz, dodać grzyby (wcześniej je rozmrozić i wycisnąć, aby pozbyć się niepotrzebnej wilgoci) i koncentrat pomidorowy. Kładziemy również ziele angielskie, liść laurowy i dodajemy ocet.
następny cykl w trybie "pieczenia" ponownie trwa trzydzieści minut. Po przygotowaniu naczynia wkładamy mieszankę grzybów do wysterylizowanych słoików i zwijamy je. Chłodzimy w temperaturze pokojowej, po czym mieszankę można przechowywać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal/100g