leniwe pierogi różyczki

nie przegap przepisu na eleganckie danie w kształcie róż! Pierogi kochają wszyscy, ale pierogi w postaci róż są nie tylko smaczne, ale także bardzo piękne. Oprócz wyglądu i smaku przepis ma jeszcze jedną zaletę :jest "leniwy", to znaczy gotowanie takich róż jest znacznie łatwiejsze niż rzeźbienie klasycznych pierogów. Więc spotkaj się!
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 30 % 14 g
węglowodany 52 % 24 g
260 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

1. Przesiej mąkę do miski, wlej sól, wlej wrzącą wodę, wymieszaj szybkimi ruchami, wlej mleko i olej roślinny, rozbij jajko i zagniataj ciasto. Idealnie ciasto jest sprężyste i elastyczne. Zostawiamy go na pół godziny pod folią spożywczą, aw międzyczasie zajmiemy się nadzieniem.

2. Obierz cebulę ,zetrzyj na grubej tarce (możesz zmielić za pomocą blendera), wlej lodowatą wodę, dodaj sól i czarny pieprz, wymieszaj. Mięso mielone rozprowadzamy w masie cebulowej, dokładnie mieszamy.

3. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, pokrój w paski wstążki. Rozłóż mięso mielone na całej długości wstążki, złóż je na pół i ściśnij krawędzie. A teraz zwijamy każdą wstążkę w rolkę.

4. Nasmaruj ruszt parowy olejem roślinnym, połóż na nim pierogi, wlej wodę do miski multicookera i zainstaluj ruszt z półfabrykatami na górze. Gotuj przez 45 minut, aby pierogi były odpowiednio ugotowane. (Możesz gotować w podwójnym bojlerze)

gotowe pierogi rozety układamy w porcjach i smarujemy masłem.

podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy