skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do miski, wlej sól, wlej wrzącą wodę, wymieszaj szybkimi ruchami, wlej mleko i olej roślinny, rozbij jajko i zagniataj ciasto. Idealnie ciasto jest sprężyste i elastyczne. Zostawiamy go na pół godziny pod folią spożywczą, aw międzyczasie zajmiemy się nadzieniem.
2. Obierz cebulę ,zetrzyj na grubej tarce (możesz zmielić za pomocą blendera), wlej lodowatą wodę, dodaj sól i czarny pieprz, wymieszaj. Mięso mielone rozprowadzamy w masie cebulowej, dokładnie mieszamy.
3. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, pokrój w paski wstążki. Rozłóż mięso mielone na całej długości wstążki, złóż je na pół i ściśnij krawędzie. A teraz zwijamy każdą wstążkę w rolkę.
4. Nasmaruj ruszt parowy olejem roślinnym, połóż na nim pierogi, wlej wodę do miski multicookera i zainstaluj ruszt z półfabrykatami na górze. Gotuj przez 45 minut, aby pierogi były odpowiednio ugotowane. (Możesz gotować w podwójnym bojlerze)
gotowe pierogi rozety układamy w porcjach i smarujemy masłem.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g