kiełbasa Seltz
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż żelatynę do miski, zalej 100 ml zimnej wody.
2. Opłucz indyka pod bieżącą wodą, pokrój w średniej wielkości kostkę.
3. Przygotowane mięso włożyć do miski multicookera, zalać resztą wody, dodać czosnek, liść laurowy, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
4. Zainstaluj program "galaretka", wybierz czas gotowania - 4 godziny.
5. Teraz przed sygnałem dźwiękowym możesz robić swoje . Następnie usuń liść laurowy, dodaj spuchniętą żelatynę, dokładnie wymieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści i wlej do foremek (możesz po prostu wyciąć plastikową butelkę).
6. Wyślij Formy do lodówki na kilka godzin, aż stwardnieją, a następnie wyjmij gotowy seltzes i pokrój w plastry o grubości około 1 cm.
jedz dla zdrowia, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g