kiełbasa Seltz

pyszne danie mięsne własnego przygotowania. Spróbuj! Seltzes to godny zamiennik zakupionej kiełbasy, ponieważ jest wykonany z całkowicie naturalnych produktów własnymi rękami. Moje dzieci chętnie jedzą taką & quot; kiełbasę & quot; i nie martwię się o jej skład. Radzę wszystkim!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 100 % 10 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
44 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 25 min

1. Włóż żelatynę do miski, zalej 100 ml zimnej wody.

2. Opłucz indyka pod bieżącą wodą, pokrój w średniej wielkości kostkę.

3. Przygotowane mięso włożyć do miski multicookera, zalać resztą wody, dodać czosnek, liść laurowy, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

4. Zainstaluj program "galaretka", wybierz czas gotowania - 4 godziny.

5. Teraz przed sygnałem dźwiękowym możesz robić swoje . Następnie usuń liść laurowy, dodaj spuchniętą żelatynę, dokładnie wymieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści i wlej do foremek (możesz po prostu wyciąć plastikową butelkę).

6. Wyślij Formy do lodówki na kilka godzin, aż stwardnieją, a następnie wyjmij gotowy seltzes i pokrój w plastry o grubości około 1 cm.

jedz dla zdrowia, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy