skład / składniki
metoda gotowania
1. Ostrożnie posortuj i umyj śliwkę, a następnie włóż ją do garnka Multicooker.
2. Napełnij śliwki wodą, aby były całkowicie nią pokryte.
3. Zamknij pokrywkę multicookera, wybierz tryb "Zupa", czas to 3 minuty.
4. Czas minął - natychmiast otwórz powolną kuchenkę. Śliwki należy wrzucić do durszlaka. Nie wylewaj płynu - nadal nam się przyda.
5. Pozwól śliwce ostygnąć do ciepłego stanu, a w tym czasie posiekaj zioła, wyciśnij czosnek przez prasę.
6. Wrzuć zioła i czosnek do miski blendera, dodaj kolendrę, pieprz i sól.
7. Pamiętaj o schłodzonych śliwkach, na przykład zwykłą łyżką stołową, usuń nasiona z masy owocowej, a miąższ i skórki przenieś również do miski blendera.
8. Wlać 100 ml wywaru śliwkowego.
9. Ubij wszystko razem, aż będzie gładkie. Spróbuj soli i innych przypraw-czas dodać, jeśli wydaje ci się, że czegoś brakuje.
10. Przenieś powstałą masę do garnka Multicooker i ponownie w trybie "Zupa" podgrzej sos przez 3 minuty.
11. Rozłóż sos w sterylnych słoikach, jeśli chcesz zachować go na zimę (pamiętaj, aby zalać go olejem roślinnym) lub podawaj na stole, po schłodzeniu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Żółte śliwki - 45 kcal/100g