delikatne kotlety z kurczaka

niesamowicie pyszne kotlety, które każdy natychmiast pokocha. te kotlety są bardzo kochane przez moje dzieci. Kotlety nie są tłuste, ponieważ przed gotowaniem ich na parze
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 18 g
tłuszcze 19 % 6 g
węglowodany 23 % 7 g
152 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj cebulę i czosnek

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pierś z kurczaka

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bochenek pokroić

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Składniki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, w razie potrzeby dodajemy jajka, sól, przyprawy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj bułkę tartą. wszystko wymieszać

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej oliwę z oliwek na rozgrzaną patelnię, smaż kotlety na dużym ogniu na złoty kolor z obu stron

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyślij do wolnowaru na 30 minut w trybie parowym

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy