delikatne kotlety z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Posiekaj cebulę i czosnek
Krok 2:

Pokrój pierś z kurczaka
Krok 3:

Bochenek pokroić
Krok 4:

Składniki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, w razie potrzeby dodajemy jajka, sól, przyprawy
Krok 5:

Dodaj bułkę tartą. wszystko wymieszać
Krok 6:

Wlej oliwę z oliwek na rozgrzaną patelnię, smaż kotlety na dużym ogniu na złoty kolor z obu stron
Krok 7:

Wyślij do wolnowaru na 30 minut w trybie parowym
Krok 8:

Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g

