bułka dietetyczna na parze z brukselką

lubisz dania na parze? To jest Twój przepis! Miłośnicy gotowania na parze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 6 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 54 % 7 g
49 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój pierś kurczaka na środku i po bokach, tj. Otwórz kieszeń.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze ubić pierś, ułożyć brukselkę, posolić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zwiń rolkę w folię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj na parze w podwójnym bojlerze przez 30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Brukselka - 43   kcal/100g
  • Brukselka gotowana - 36   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy