marynata z fasolą
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Spłucz fasolę, zalej wodą i moczyć przez 8 godzin.
Krok 3:
Pokrój marchewki w plastry.
Krok 4:
Wlej olej roślinny na dno miski multicookera, włóż marchewki do miski. Dodaj przyprawy. Ustaw program & quot; smażenie" przez 15 minut.
Krok 5:
Dodaj spuchniętą fasolę do marchewki.
Krok 6:
Dolać wody i ustawić program & quot; zupa & quot;, czas ustawić 2 godziny.
Krok 7:
Obierz i pokrój ziemniaki
Krok 8:
45 min. przed zakończeniem programu dodaj pokrojone ziemniaki do zupy
Krok 9:
Zetrzyj ogórki.
Krok 10:
15 minut przed zakończeniem programu Dodaj do zupy. Posolić.
Krok 11:
Możesz dodać świeże zioła do gotowej marynaty, ale jest to opcjonalne.
Krok 12:
Wlej & quot; marynatę z fasolą & quot; na talerze i możesz wezwać rodzinę do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g