Lemoniada imbirowa z jabłkami i cytrynami

bardzo smaczna witaminizowana, spalająca tłuszcz domowa lemoniada! Uwielbiam go! Piję gorąco zimą i jesienią, a chłodno wiosną i latem!
ksi ± ¿kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
21 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować lemoniadę imbirową z jabłkami i cytrynami, potrzebujemy 4 litrów wody, 4 czerwonych jabłek, 2 cytryn, miodu (najlepiej limonki).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj jabłka, Wytnij ogon, wykonaj nacięcia na skórce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij jabłka wodą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj cytryny i za pomocą tarki usuń skórkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz imbir.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój w cienkie plasterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj skórkę i imbir do wody do jabłek. Użyłem powolnej kuchenki, ale możesz po prostu gotować na kuchence przez 10 minut po ugotowaniu. Jeśli jesteś w powolnej kuchence, włącz ją w tryb pieczenia lub zupy na 20 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W międzyczasie wyciśnij sok z 2 cytryn.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ostudzić lemoniadę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej sok z cytryny do schłodzonego i odcedzonego wywaru i dodaj miód do smaku.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy