Lemoniada imbirowa z jabłkami i cytrynami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować lemoniadę imbirową z jabłkami i cytrynami, potrzebujemy 4 litrów wody, 4 czerwonych jabłek, 2 cytryn, miodu (najlepiej limonki).
Krok 2:
Umyj jabłka, Wytnij ogon, wykonaj nacięcia na skórce.
Krok 3:
Napełnij jabłka wodą.
Krok 4:
Umyj cytryny i za pomocą tarki usuń skórkę.
Krok 5:
Obierz imbir.
Krok 6:
Pokrój w cienkie plasterki.
Krok 7:
Dodaj skórkę i imbir do wody do jabłek. Użyłem powolnej kuchenki, ale możesz po prostu gotować na kuchence przez 10 minut po ugotowaniu. Jeśli jesteś w powolnej kuchence, włącz ją w tryb pieczenia lub zupy na 20 minut.
Krok 8:
W międzyczasie wyciśnij sok z 2 cytryn.
Krok 9:
Ostudzić lemoniadę.
Krok 10:
Wlej sok z cytryny do schłodzonego i odcedzonego wywaru i dodaj miód do smaku.
Krok 11:
Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g