Chude kotlety ryżowe z grzybami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Spłucz szklankę ryżu i wlej do multicookera.
Krok 2:
Dodaj pokrojone grzyby i startą marchewkę do ryżu.
Krok 3:
Napełnij to wszystko 2,5 szklankami wody, soli, pieprzu. I ustaw tryb " Ryż " na 25 minut. Po ugotowaniu ryżu pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia.
Krok 4:
Rzeźbić kotlety, obtoczyć w bułce tartej (lub mące) i smażyć na patelni z olejem roślinnym z obu stron na złoty kolor.
jeśli nie masz multicookera, możesz się bez niego obejść. Ugotuj ryż osobno w rondlu i usmaż warzywa na patelni, a następnie wymieszaj z ryżem. A potem przepis. Smacznego!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g