ciasto waniliowe na wrzącej wodzie
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj wszystkie składniki. Dopiero potem wlej szklankę wrzącej wody do ciasta. Wymieszać. Ciasto okaże się płynne.
wlej ciasto do nasmarowanej miski multicookera, włącz tryb-Pieczenie, ustaw Czas - 65 minut. Pod koniec pieczenia ponownie ustaw 65 minut. Przez cały ten czas nie można otworzyć pokrywy.
po zakończeniu pieczenia wyjmij ciasto, ostudź je, pokrój na 4 lub 5 ciast, posmaruj śmietaną, posmaruj wierzch kremem ze skondensowanego mleka, posyp kawałkami czekolady i wstaw do lodówki do namoczenia.
jeśli pieczesz ciasto w piekarniku w temperaturze 180 stopni, Czas pieczenia wynosi 25-30 minut.
wlej ciasto do nasmarowanej miski multicookera, włącz tryb-Pieczenie, ustaw Czas - 65 minut. Pod koniec pieczenia ponownie ustaw 65 minut. Przez cały ten czas nie można otworzyć pokrywy.
po zakończeniu pieczenia wyjmij ciasto, ostudź je, pokrój na 4 lub 5 ciast, posmaruj śmietaną, posmaruj wierzch kremem ze skondensowanego mleka, posyp kawałkami czekolady i wstaw do lodówki do namoczenia.
jeśli pieczesz ciasto w piekarniku w temperaturze 180 stopni, Czas pieczenia wynosi 25-30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal / 100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal / 100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal / 100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g