owsianka z nieobranego owsa
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować owsiankę zgodnie z tym przepisem kulinarnym, kupiłem jedną paczkę płatków owsianych (całe). Następnie włożyłem go do miski, zalałem ciepłym mlekiem, wymieszanym cukrem i solą. Włożyłem go do multicookera, włączyłem tryb "gaszenia" na 1,5 godziny. Po półtorej godzinie wyjąłem go i dodałem masło. Mleko całkowicie się wchłonęło i nabrało tak apetycznego karmelowego koloru. Takiej owsianki w smaku, a nawet zapachu nie można porównać z płatkami owsianymi. Przypomina trochę risotto-każde ziarno jest "czytane". Spróbuj I ty, nie mam wątpliwości, że takie jedzenie spodoba się całej twojej rodzinie, zwłaszcza dzieciom. Mój mąż, który uważał, że owsianka to jedzenie dla dzieci, a teraz rano prosi o przygotowanie płatków owsianych w ten sposób. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Owies - 316 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g