kapusta duszona z królikiem w śmietanie w powolnej kuchence

przepis jest bogaty w witaminy, aby zadowolić nawet najbardziej wybrednych. Duszona kapusta z królikiem w śmietanie w powolnej kuchence gotuję dość często, szczególnie zimą, ponieważ o każdej porze roku kapusta jest jednym z najtańszych produktów.
olya1989Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 38 % 6 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Użyte składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kapustę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój filet z królika na kawałki wielkości kęsa

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mięso królika gotować do połowy w trybie smażenia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy mięso zacznie się smażyć, dodaj cebulę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie dodaj marchewki, sól i pieprz i wyłącz Tryb smażenie

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie dodać kapustę i sos z kwaśnej śmietany i koncentratu pomidorowego i gotować na wolnym ogniu przez godzinę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Może być używany jako samodzielny dodatek

po tym, jak kupiliśmy Wolnowar w domu, gotowanie zaczęło przynosić mi niespotykaną przyjemność.
uwielbiam to, że życie w kuchni zaczęło być mniej czasochłonne. Jednocześnie dania z multicookera są bardzo smaczne.
dzisiaj powiem Ci, jak zrobić duszoną kapustę w powolnej kuchence. Dla smaku dodaję do kapusty trochę mięsa(dowolnego). Najlepiej smakuje z cielęciną, ale może masz inne gusta niż ja.
więc umyta kapusta, szynka.
myjemy mięso i kroimy na małe kawałki.
zetrzyj obrane marchewki na grubej tarce.
drobno posiekaj cebulę.
wlej olej do pojemnika multicookera i na początek w trybie "smażenia" doprowadzamy mięso do połowy. Gdy mięso zacznie się rumienić, wrzuć cebulę.
następnie dodaj marchewkę, pieprz i sól i wyłącz tryb "smażenia".
wymieszaj śmietanę z koncentratem pomidorowym. W razie potrzeby można lekko rozcieńczyć wodą - zwykle jest to konieczne, jeśli makaron lub śmietana są zbyt gęste.
włóż kapustę do pojemnika multicookera, wlej powstały sos, włącz tryb "duszenie" i gotuj kapustę przez co najmniej godzinę.
jeśli masz szorstką główkę kapusty, powinieneś wydłużyć czas gotowania o około dwadzieścia minut.
kapustę gotowaną zgodnie z tym przepisem w powolnej kuchence można podawać na stole jako osobne drugie danie, a także z dodatkiem ziemniaków lub ryżu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Królik (cięcie) - 188   kcal/100g
  • Królik pieczony - 241   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy