skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować Charlotte z mandarynkami i jabłkami w powolnej kuchence, potrzebujemy minimalnego zestawu produktów. Przygotowanie Charlotte jest bardzo proste, poradzą sobie nawet początkujący kucharze.
zaczniemy od przygotowania wypełniaczy dla naszej Charlotte, czyli jabłka i mandarynek.
dobrze sprawdzają się kwaśne jabłka. Jedno duże jabłko myjemy, usuwamy z niego rdzeń z nasionami i kroimy na małe kawałki. W razie potrzeby możesz najpierw obrać jabłko. Dodaję nieobrane jabłka do Charlotte i nadal okazuje się bardzo delikatny i smaczny.
mandarynki najlepiej przyjmować abchaskie, mają cienką skórkę i prawie nie mają pestek. Obierz mandarynki i podziel na plasterki. Pokrój każdy plasterek na trzy części. Zamiast mandarynek możesz wziąć jedną dużą pomarańczę.
teraz zróbmy ciasto biszkoptowe dla Charlotte.
weź głęboką miskę i rozbij do niej trzy jajka. Ubij trzy jajka w temperaturze pokojowej (potrzebne są ciepłe jajka, aby cukier lepiej się rozpuścił). Do tych celów używamy widelca, trzepaczki lub miksera. Zaczynamy stopniowo wprowadzać cukier. Musisz ubijać, aż cały cukier się rozpuści (to około pięciu minut).
po utworzeniu piany i zwiększeniu objętości mieszanki przystępujemy do dodawania mąki i proszku do pieczenia do ciasta. Lepiej przesiać mąkę przez sito. Mąkę Wprowadzamy powoli w kilku podejściach, mieszając już łyżką (nie mikserem).
w razie potrzeby dodaj do ciasta jedną torebkę waniliny lub mielonego cynamonu.
nasmaruj miskę multicookera olejem.
na dnie miski rozłóż przygotowane owoce (jabłka i mandarynki) i napełnij je ciastem.
w multicookerze ustawiamy tryb pieczenia / ciasta i czekamy, aż zasygnalizuje gotowość.
Nie wyjmujemy gorącej Charlotte bezpośrednio z miski multicookera, ale pozwalamy jej ostygnąć i trochę odpocząć. Następnie odwróć miskę multicookera do góry nogami i ostrożnie wyjmij nasze ciasto.
posyp całkowicie schłodzoną Charlotte cukrem pudrem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g